woensdag 16 november 2011

weer n lingerie setje

En weer n lingerie setje klaar. De bh is zelfgetekend maar wel naar een patroon van een andere bh. Ooit heb ik bij Syl design een cursus gedaan voor een balconet bh. Dat model beviel toen erg goed maar pastte me nu niet meer. Aan de hand van dat patroon heb ik met behulp van de HCH tekenmethode deze getekend. En hij zit perfect!
slips erbij zijn getekend volgens de merckwaerdigh methode en ook die zitten ideaal


In het cursusboek van HCH staat ook een manier om zelf een jarretel te tekenen. Dat heb ik gedaan maar helaas is dat niet goed gegaan. Ik had rekening moeten houden met de rek van het materiaal. En dat uiteraard in mindering moeten brengen op het patroon. Tja, hier leer je van denk ik? Deze is dus veeeel te groot en zou met kousen vrolijk afzakken.....


4 opmerkingen:

 1. Wat een leuk setje heb je gemaakt! Mooie kleurencombinatie. De schouderbanden zijn mooi verwerkt. Dat ga ik onthouden.

  Fijn ook dat je een goed passend patroon hebt kunnen tekenen.

  Jammer van die jarretelgordel maar je leert wel van je fouten is mijn ervaring :-)

  Groetjes,
  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk he, om zo met lingerie maken bezig te zijn! Mooi setje geworden. Veel plezier met dragen. Jammer van de gordel, maar dat vergeet je dus nooooit meer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk setje, inderdaad jammer van het jarretelletje, maar dat is nou ook niet het werk om hem even opnoieuw te maken toch?
  Ik vind het zowiezo super dat je er eentje gemaakt hebt...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dat is een mooi setje geworden vind ook het kant erg mooi.jammer van het jarretel dat het te groot is.

  gr.Corina

  BeantwoordenVerwijderen