vrijdag 5 augustus 2011

patroontekenen

Eindelijk heb ik de stoute schoenen aangetrokken. Ik heb de cursus patroontekenen voor lingerie besteld bij HCH
Het lijkt me heerlijk om gewoon je eigen bh's en andere artikelen te kunnen tekenen zodat ze ook werkelijk op maat gemaakt zijn. Inmiddels heb ik drie keer mezelf opgemeten ( apart genoeg krijg je dan drie keer een andere maat) en drie keer een basis model getekend. Uiteindelijk kwam ik er achter dat het meten waarschijnlijk het moeilijkste werk is.....

En nu maar op naar veeeeeel lingerie!

woensdag 3 augustus 2011

8 weken onderweg

ruim twee maanden geleden heb ik een coverlocker besteld. Heerlijk om mee te werken! Om m compleet te maken wilde ik natuurlijk ook bijpassende voetjes. In nederland betaal je een klein fortuin daarvoor maar in Amerika is dat een heel ander verhaal. 8 weken geleden bestelde ik twee type a binders, een raw edge binder, en drie voetjes waarmee je bv trenjes voor spijkerbroeken kunt maken. En toen was t wachten..... Meestal komt post uit Amerika snel aan. Dit keer niet. Ik was al bang dat t pakket zoekgeraakt was maar gelukkig kwam gisteren de postbode.... En dit zijn ze!
Drie maal raden wat ik de rest van de week ga doen....

Hier de drie binders die de stof vouwen. Hiertussen leg je dan je shirt oid en gezamelijk wordt t dan vastgenaaid



lingerie

Eindelijk ben ik weer begonnen met lingerie maken. In t verleden meer gedaan maar dat was 10 kilo geleden en de patronen van toen pastte niet meer. Ik heb bij da Coste modevakscholen een cursus gedaan en in eerste instantie kwam daar een niet passende bh uit. Esther heeft toen een patroon overnieuw getekend en gelukkig pastte die wel. Hieronder een bh gemaakt over een voorgevormde cup. Dat had ik nog niet eerder gedaan maar t geeft een prettig passende bh.

quilt

Op de hobbybeurs in zwolle kwam ik leuke sjablonen tegen met stof verf. Die kon ik niet laten liggen. De verf is bedoeld om met dikke kwasten te stempelen op de stof en daarna te fixeren met een strijkijzer. Voor de ondergrond heb ik een lap geverfd met procionverf
De kleine sjablonen zaten erbij, de grote trek je over op freezerpaper en strijk je op de stof om daarna te kunnen stempelen.
Hieronder is het eerste deel te zien, de grote bloem is klaar, voor de kleine bloemen is het kader al wel gemaakt.
Je stempelt eenvoudig de kleuren over elkaar heen tot je de tekening erin hebt die je voor ogen had.
Daarna de kleine bloemen erin gemaakt

Daarna kwam natuurlijk het machinaal doorquilten en de randafwerking. Hij hangt bij mijn ouders aan de muur, en past perfect bij hun net nieuwe inrichting.  De bloemen zelf heb ik doorgestikt met borduurgaren. de achtergrond idem maar dan wel in een neutrale kleur

dinsdag 2 augustus 2011

koninginnedag

Mam, ik loop mee met koninginnendag.  En daar heb ik legerkleding voor nodig..... Dit was een krappe week voor de dag zelf, dus als de wiedeweerga aan de slag dan maar.
Voor het rokje een patroon uit een bisskids genomen, voor het bolerotje een patroon uit de trendz van lang geleden. Legergroene legging en shirt erbij en klaar ben je.
Laten ze nu toch de tweede prijs winnen ook!